Careers: Equipment Engineer

Home / Careers / Careers: Equipment Engineer

SMART Photonics B.V. is een onafhankelijke ontwikkelaar en producent van fotonische componenten op basis van Indiumfosfide (InP). De onderneming is in 2012 gestart en gevestigd in Eindhoven. Ten behoeve van het maken van deze halfgeleider componenten beschikt SMART Photonics over een nieuwe en unieke technologie. De onderneming biedt deze technologie als eerste en als enige onafhankelijke producent in de wereld aan. Deze technologie gaat een grote rol spelen bij het mogelijk maken van o.a. het toekomstige 5G netwerk, het “Internet of Things”, “Smart Mobility” en vele andere applicaties in bijv. de luchtvaart, automotive en medische markt.

Door het unieke business model van SMART Photonics in combinatie met de aanwezige uitgebreide kennis van fotonica is de onderneming uitstekend gepositioneerd om hier succesvol op in te spelen. Om de toekomstige vraag aan te kunnen hebben we eind vorig jaar onze eerste productielijn op de High Tech Campus geopend en verwachten wij dat er binnen enkele jaren een volledig nieuwe productieomgeving nodig zal zijn. Op onze website (www.smartphotonics.nl) tref je meer achtergrondinformatie aan over SMART Photonics.

Voor de installatie, onderhoud en de reparatie van onze apparatuur zijn wij op zoek naar een ervaren

Semiconductor Equipment Engineer

Als Equipment Engineer ben je verantwoordelijk voor het operationeel houden van de geinstalleerde halfgeleider productie systemen, voer je het preventief en correctief onderhoud uit en help je bij het optimaliseren van de functionaliteit van deze systemen. Je zorgt ervoor dat de systemen veilig zijn om mee te werken. Je helpt bij het opstellen en opvolgen van het onderhoudschema en de bijbehorende processen en bent als systeem verantwoordelijke continue betrokken bij het monitoren en analyseren van de kwaliteit van de systemen en faciliteiten. Je hebt intensief contact met de operators van de systemen mede om vroegtijdig problemen te herkennen en bent betrokken bij escalaties en bij 8D-teams voor het oplossen van productie incidenten. Je helpt bij de selectie van nieuwe apparatuur en zorgt dat de belangrijkste reserve onderdelen altijd op voorraad zijn. Je rapporteert aan de Productie Manager a.i.

Ervaring
Wij zoeken ervaren kandidaten die minimaal 3 jaar relevante werkervaring hebben opgedaan met reparatie en onderhoud van halfgeleider productie apparatuur in een cleanroom omgeving.

Functie-eisen
• HBO E/W
• Ervaring met halfgeleider productie- en meet apparatuur
• Ervaring met het werken in een halfgeleider productie omgeving
• Ervaring met kwaliteits processen en SPC (Statistical Process Control) en FMEA zijn een pre
• Green Belt is een pre
• Kennis van halfgeleider processen (Fotonische processen is een pre)
• Kan goed in het Engels communiceren zowel mondeling als schriftelijk

Competenties
• Analytisch, pragmatisch, doorzettingsvermogen, initiatiefrijk, zelfstandig
• Teamplayer met goede sociale en communicatieve vaardigheden naar verschillende niveaus
• Technisch sterk met een brede interesse voor productieprocessen
• Gestructureerde werk- en denkwijze
• Drive en creativiteit om tot procesinnovaties te komen
• Pro-actieve houding en leidinggevende vaardigheden

Wij bieden
Technisch talent dat binnen ons team past kan rekenen op een uitdagende werkomgeving met grote varieteit in werk in een sterk groeiende organisatie. Wij bieden een marktconform salaris en mogelijkheden tot verdere ontwikkeling.

Geïnteresseerd?
Ben jij een gepassioneerde ervaren Equipment Engineer die gewend is met hoogwaardige productiemachines in een halfgeleider productie omgeving te werken? Ben jij die doorzetter die begrijpt dat een probleem pas opgelost is als het systeem weer voor productie is vrijgegeven en dat een reparatie soms tot buiten de vaste werktijd kan doorlopen? Snap jij dat elk probleem grondig geanalyseerd moet worden om tot een structurele oplossing te kunnen komen? Ben je een teamplayer en vind je het leuk om in een klein maar snel groeiend bedrijf te werken?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Dan zien wij graag jouw motivatie en c.v. tegemoet via careers@smartphotonics.nl met referentie ‘Equipment Engineer’.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld