Shiftleader

Job title

Shiftleader

Location

Eindhoven

Hours

40

SMART Photonics B.V. is een onafhankelijke ontwikkelaar en producent van fotonische componenten op basis van Indiumfosfide (InP). De onderneming is in 2012 gestart en is gevestigd in Eindhoven. SMART Photonics beschikt over een nieuwe en unieke technologie voor het maken van deze halfgeleider componenten. De onderneming biedt deze technologie als eerste en als enige onafhankelijke producent in de wereld aan. Deze technologie gaat een grote rol spelen bij het mogelijk maken van o.a. het 5G netwerk, het “Internet of Things”, “Smart Mobility” en vele andere applicaties in bijv. de luchtvaart, automotive en medische markt.

Door het unieke businessmodel van SMART Photonics in combinatie met de aanwezige uitgebreide kennis van fotonica is de onderneming uitstekend gepositioneerd om hier succesvol op in te spelen. Om de toekomstige vraag aan te kunnen hebben we eind vorig jaar onze eerste productielijn op de High Tech Campus geopend en verwachten wij dat er binnen enkele jaren een volledig nieuwe productieomgeving nodig zal zijn. Op onze website (www.smartphotonics.nl) vind je meer achtergrondinformatie.

SMART Photonics groeit snel en om aan de toenemende vraag te voldoen zijn wij op zoek naar een gedreven fulltime Shiftleader, (full-time 40 uur p/w, ploegendienstop verschillende locaties in Eindhoven (High Tech Campus en TU/e) 

Taken:
In deze functie coördineer je de werkzaamheden van de processing ploeg van Operations om zo de aangegeven planning te realiseren. Je bent het eerste aanspreekpunt voor medewerkers binnen jouw ploeg. Je houdt je dagelijks bezig met het optimaliseren van de productie planning en stemt de taakverdelingen af voor de diverse afdelingen. Dit om een zo efficiënt mogelijke planning te realiseren.  

Verantwoordelijkheden: 

 • Alle leidinggevende taken die komen kijken bij jouw rol, zoals het aansturen, coachen en ontwikkelen van de medewerkers in jouw ploeg, verzuimbegeleiding, de plannings- en beoordelingscyclus, etc. 
 • Het behalen van de gestelde productiviteitsnormen en het waarborgen van een goede kwaliteit, efficiency en veiligheid. 
 • Het waarborgen van de richtlijnen bij alle proces stappen en het gebruik van de apparatuur binnen jouw ploeg. 
 • Het monitoren van de kwaliteit van alle proces stappen, het erkennen van afwijkingen, het communiceren en rapporteren van deze afwijkingen aan andere afdelingen 
 • Proactief meedenken over verbeteringen en het aanleveren van verbetervoorstellen aangaande het proces, de machines of de ontwikkeling van de medewerkers in jouw ploeg 

Je rapporteert in deze functie aan de manager Operations. 

Wij vragen:

 • MBO/HBO Techniek /Laboratorium 
 • Werkervaring in een clean room is een pré 
 • Ervaring met dunne film technologie in productie is een pré 
 • Ervaring met verbetermethodieken (bijvoorbeeld Lean of Six Sigma) is een pré 
 • Communicatief vaardig en goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift 
 • Gemotiveerd, zelfstandig en flexibel 
 • Proactieve werkhouding 
 • Kwaliteitsbewust 
 • Leidinggevende capaciteiten 
 • Onafhankelijk kunnen werken in teamverband, accuraat en gestructureerd, flexibel en stressbestendig 
 • Bereidheid om in ploegendienst te werken 

Wij bieden:
Wij bieden een uitdagende baan in een snelgroeiend bedrijf in een zeer dynamische omgeving met een marktconform salaris.

Ben jij de teamplayer met de gevraagde ervaring? Stuur dan  sollicitatie, inclusief CV naar careers@smartphotonics.nl met als referentie ‘Shiftleader’.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Apply for this job

Engage and bring your idea to life! Our MPW offering

How can you engage with our organisation and bring your bright idea to life? Check the opportunities of our Multi-Project Wafer!

MPW

Want to join our team? Check our vacancies

SMART Photonics is rapidly growing. Join us with the photonics revolution and apply now!

Careers

Human Resources

Yvonne Stas Human Resource Management

Do you have a question or would you like to make an appointment? Send me a message!